Υπουργείο Υγείας: Δίνει κίνητρα σε γιατρούς για «δύσκολες» ειδικότητες και δυσπρόσιτες περιοχές

Doctor Patient 2200802261
Κοινοποίηση

Σκοπός είναι η στελέχωση υγειονομικών δομών σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και για ειδικότητες που δεν είναι πλέον ελκυστικές απο τους νέους γιατρούς

Πακέτο κινήτρων για άγονες – δυσπρόσιτες περιοχές και ειδικότητες που δεν έχουν ζήτηση επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να ανακοινώσει έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει προαναγγείλει ειδικά κίνητρα σε περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν δυσκολίες αρκετές φορές σε τελευταίες του συνεντεύξεις. Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υγείας, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός αλγόριθμου που θα αναδεικνύει «προβληματικές» περιοχές και οι οποίες συνδυάζουν γεωγραφική κατανομή και ειδικότητες που δε συγκεντρώνουν ενδιαφέρον.

Έτσι, εκτός από τις άγονες περιοχές της χώρας, όπως ορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα και για τις οποίες προβλέπονται επιδόματα, οικονομικά και άλλα κίνητρα θα δίνονται και σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν πρόβλημα. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι παθολόγοι στην Ξάνθη και οι παθολόγοι της Κω. Η ειδικότητα της παθολογίας δεν είναι πλέον ελκυστική για νέους γιατρούς, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται κενά και θέσεις που προκηρύσσονται να καταλήγουν «άγονες», δηλαδή δεν επιλέγονται από τους νέους γιατρούς.

Στις θέσεις που συνδυάζουν προβληματικές περιοχές με προβληματικές ειδικότητες θα δοθούν τόσο περισσότερα χρήματα όσο και προοπτική εξέλιξης, αποτελώντας ένα σημαντικό δέλεαρ για τους λειτουργούς του Ιπποκράτη.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?