Φαρμακοποιοί: Να τηρηθεί το 5ευρω του εμβολιασμού Covid μετά το κακό προηγούμενο των rapid tests

Concept,fight,against,virus,covid 19,corona,virus,,doctor,or,scientist
Κοινοποίηση

Έκκληση στους φαρμακοποιούς να τηρούν τα 5 ευρώ ως αποζημίωση για εμβολιασμό κατά της Covid-19 και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας, όπως έγινε με τα rapid tests, απευθύνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Την τήρηση της τιμής αποζημίωσης που ορίζεται από το νόμο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στα φαρμακεία (5 ευρώ) συμβουλεύει τα μέλη του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ). Ζητά δε να μην παρουσιαστούν «φαινόμενα ευτελισμού της αποτίμησης της διαδικασίας της διενέργειας του εμβολιασμού, όπως παρουσιάστηκαν με την διενέργεια των rapid tests».

Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ σε ενημέρωσή του προς τους φαρμακοποιούς: «Ένας από τους στόχους του ΠΦΣ για τον οποίο είχαμε δεσμευτεί ως διοίκηση, ήταν η νομιμοποίηση της διενέργειας εμβολίων του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού Ενηλίκων από τα φαρμακεία μας.

Με την ψήφιση του Άρθρου 47 του Ν.5102/24 «Διενέργεια εμβολίων του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών και του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τους φαρμακοποιούς» μια ακόμη διεκδίκηση του κλάδου μας έγινε πράξη.

Πρόκειται για μια κατάκτηση όχι μόνο για το επάγγελμα αλλά για ολόκληρη την αλυσίδα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προς όφελος των πολιτών. Η νομιμοποίηση της διενέργειας του συνόλου των εμβολιασμών για πολίτες άνω των 18 ετών, καθιστά τα Φαρμακεία μας Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων».

Ο Σύλλογος θυμίζει στα μέλη του ότι προ 5ετιας νομιμοποιήθηκε η διενέργεια του αντιγριπικού εμβολιασμού και της χορήγησης του αντιτετανικού ορού από τον φαρμακοποιό. Επίσης, προ διετίας οι φαρμακοποιοί πέτυχαν τη διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού χωρίς να χρειάζεται ιατρική συνταγή.

«Η επίτευξη των στόχων αυτών έγινε με συλλογική και συστηματική δουλειά, ούτως ώστε η πολιτεία να νομιμοποιήσει όσα με προσήλωση επί σειρά ετών διενεργούμε με συνέπεια από τα φαρμακεία μας!!

Λόγω αυτής της πολυετούς προσπάθειας των φαρμακοποιών στον αντιγριπικό εμβολιασμό και των εκατομμυρίων διενεργειών στο γενικό πληθυσμό, έγινε κατανοητό από την Πολιτεία ότι μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού, δίνοντας τη δυνατότητα της διενέργειας εμβολιασμού για την Covid-19 από τα φαρμακεία, με την ψήφιση του παραπάνω νόμου. Είμαστε σίγουροι ότι τα φαρμακεία μας θα ανταποκριθούν για ακόμη μια φορά, σε αυτό το οποίο μας εμπιστεύτηκε η πολιτεία.

Με τον νόμο αυτό ορίζεται σταθερή και αδιαπραγμάτευτη τιμή αποζημίωσης για τη διενέργεια του εμβολιασμού Covid-19, 5 ευρώ πλέον ΦΠΑ, νομιμοποιώντας έτσι για πρώτη φορά την αποζημίωση των φαρμακείων μας, για την εμβολιαστική πράξη που διενεργούμε», προσθέτει ο ΠΦΣ.

Με δεδομένα τα παραπάνω, το ΔΣ του Συλλόγου τονίζει ότι η  σταθερή και αδιαπραγμάτευτη τιμή αποζημίωσης για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού είναι τα 5 ευρώ+ΦΠΑ«Οι ανωτέρω διενέργειες των εμβολιασμών αφορούν αδειούχους φαρμακοποιούς που έχουν πιστοποιηθεί για τη διενέργεια εποχικού εμβολιασμού και τη χορήγηση αντιτετανικού ορού στους πολίτες, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 160 του νόμου 4600/2019 και της σχετικής Υπουργικής απόφασης. Η καθολική συμμετοχή των φαρμακοποιών, η πιστή τήρηση της διαδικασίας, η προσήλωση στην επιστημονικότητα, η διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης που ακολουθήσαμε, η εμπιστοσύνη των πολιτών στο φαρμακοποιό, η συμμετοχή μας σε καμπάνιες ενημέρωσης, αποτέλεσαν τα εργαλεία για τις διεκδικήσεις μας αλλά και τις προϋποθέσεις για αντίστοιχες νομοθετήσεις στο μέλλον».

ΠΗΓΗ: YGEIAMOU

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?