Χρυσοχοΐδης: 2.000 νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τον Νοέμβριο

Κοινοποίηση

Στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΣΥ αναφέρθηκε ο υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας την ανάγκη επιπλέον νοσηλευτικού προσωπικού και υπογραμμίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις.

«Εχουμε ανάγκη από νοσηλευτικό προσωπικό και αυτές τις ημέρες προσλαμβάνουμε περίπου 4.000, ήδη τα 2.000 ονόματα δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες μέρες και άλλα 2.000 ονόματα θα δημοσιευτούν τον Νοέμβριο» διευκρίνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας πως προγραμματίζονται «πάνω από 6.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τον επόμενο χρόνο».

Μιλώντας από την Πάτρα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα νοσοκομεία της πόλης, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο επίσης για το σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΕΚΑΒ, ενώ αναφέρθηκε στη δημιουργία 17 μονάδων αυξημένης φροντίδας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των εγκεφαλικών, που προαναγγέλθηκε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο.

Χρυσοχοΐδης: 2.000 νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τον Νοέμβριο-1
Πηγή: Υπουργείο Υγείας

«Ολες αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν ένα στόχο, δηλαδή ένα καλύτερο ΕΣΥ, το οποίο θα τεθεί στη διάθεση των συμπολιτών μας. Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μπροστά μας, να το εκσυγχρονίσουμε, να το κάνουμε ευέλικτο, να το κάνουμε ελκυστικό στους πολίτες και να το κάνουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη. Αυτή είναι η δέσμευσή μας», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Συνομιλούμε με τους γιατρούς, με τους νοσηλευτές, το προσωπικό, συνομιλούμε με τους καλύτερους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, Ελληνες που ενδιαφέρονται πάρα πολύ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της πατρίδας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβουν χώρα και άλλες μεγάλες αλλαγές στο ΕΣΥ, έτσι ώστε κάθε μέρα να υπάρχει όλο και περισσότερο ένα αίσθημα ικανοποίησης από τις υπηρεσίες που προσφέρει».

«Σε αρκετά καλή κατάσταση τα νοσοκομεία της Πάτρας»

Σχετικά με τα νοσοκομεία της Πάτρας, είπε ότι «η πόλη και η δυτική Ελλάδα έχουν την τύχη να διαθέτουν ένα πολύ μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, το οποίο είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη χώρα».

Επίσης, συνέχισε λέγοντας ότι «έχει ένα νοσοκομείο που είναι από τα μεγαλύτερα στη χώρα, τον “Αγιο Ανδρέα”, καθώς και το “Καραμανδάνειο” νοσοκομείο παίδων, το οποίο κάθε χρόνο φιλοξενεί και θεραπεύει χιλιάδες παιδιά».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημείωσε ότι «τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, το Πανεπιστημιακό και ο “Αγιος Ανδρέας”, βρίσκονται σε μία αρκετά καλή κατάσταση, θα τα εμπλουτίσουμε με προσωπικό» και συμπλήρωσε: «Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο θα το εμπλουτίσουμε με αρκετούς γιατρούς, πανεπιστημιακούς πρωτίστως, αλλά και γιατρούς ΕΣΥ, ενώ το ίδιο θα πράξουμε και για τον “Αγιο Ανδρέα”».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?