Χρώμα χαλκού κατά των μικροβίων στο ΓΝΛ

Nosokomeio Geniko Larissa
Κοινοποίηση

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ Η ΠΤΕΡΥΓΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ COVID 19 – ΣΤ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΧΡΩΜΑ ΧΑΛΚΟΥ

Η ανακαινισμένη Οφθαλμολογική ΩΡΛ κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που τα τελευταία χρόνια λειτούργησε ως κλινική Covid-19, παρουσιάστηκε σε μια λιτή τελετή στο χώρο του Νοσοκομείου.

Η ανακαίνιση αφορά την αντικατάσταση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και τον ελαιοχρωματισμό όλων των επιφανειών (τοιχοποιΐα, πόρτες, κάσες, κ.λ.π) με αντιμικροβιακό χρώμα χαλκού εσωτερικών χώρων, με σκοπό την έγκυρη πρόληψη και αποφυγή της διασποράς των ιών και των παθογόνων βακτηρίων, όπως ο μύκητας Candida Auris και του ιού Sars Covid-2 (Covid-19), που παρουσιάζουν διασπορά μέσω της αφής.

Το Νοσοκομείο εκμεταλλευόμενο τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού, ο οποίος εξαλέιφει σε σύντομο χρονικό διάστημα, το 99% των ιών, των παθογόνων βακτηρίων και των μυκητών στη βαμμένη επιφάνεια, στοχεύει στον έλεγχο των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, τη μείωση αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά και την ελάττωση των ημερών νοσηλείας.

Ο υποδιοικητής της 5ης Υ.ΠΕ Στ. Παπαγεωργίου συνεχάρει τη διοίκηση του Νοσοκομείου για την εφαρμογή του πιστοποιημένου και καινοτόμου αντιμικροβιακού χρώματος χαλκού και δήλωσε: ”Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αποτελεί το μοναδικό νοσοκομείο στην 5η ΥΠΕ το οποίο πιστοποίησε και εφάρμοσε το αντιμικροβιακό χρώμα χαλκού, ως συμπληρωματικό μέτρο για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμόξεων”.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κος. Γρηγόρης Βλαχάκης δήλωσε: ”Ένα ακόμα έργο συντήρησης παραδίδεται στο πλαίσιο της βελτίωσης και τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμού της κλινικής σε όλους τους χώρους, ξεκινήσαμε από την συγκεκριμένη κλινική, η οποία έχει συνδράμει αποφασιστικά και αποτέλεσε πολύτιμο αρωγό στο έργο του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του κορωνοΐού Covid-19. Η μικροβιακή επιβάρυνση της κλινικής μετά από εργαστηριακές μετρήσεις ήταν ιδιαίτερα υψηλή, με κινδύνους τόσο για το προσωπικό όσο και τους ασθενείς.

Με το έργο αυτό ενισχύθηκε η ασφάλεια και η μικροβιακή θωράκιση, εξαλείφοντας σε μεγάλο βαθμό τους κινδύνους. Οι εργασίες – ανακαινίσεις του Νοσοκομείου συνεχίζονται και σε άλλες κλινικές, προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?