Όλα τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για τη γρίπη λέει το CDC

76 Emvoliasmos1 0.jpg
Κοινοποίηση

Τι συμβουλεύουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Όσον αφορά την εποχή της γρίπης, δεν έχει περάσει ακόμη. Για την ακρίβεια τα κρούσματα γρίπης βρίσκονται σε έξαρση και αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τους ειδικούς.

Συμπτώματα της γρίπης

Τα συμπτώματα της γρίπης συνήθως ξεκινούν απότομα και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνους των μυών και των αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα (συνήθως ξηρό). Τα παιδιά μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, όπως ναυτία, εμέτους, διάρροια, ενώ στους ενήλικες τα συμπτώματα αυτά είναι σπάνια.

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που όταν εμφανιστούν στα παιδιά θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας. Αυτά τα συμπτώματα είναι:

  • υψηλός και παρατεινόμενος πυρετός
  • γρήγορη αναπνοή ή δυσκολία στην αναπνοή
  • κυάνωση
  • άρνηση για λήψη υγρών ή τροφής
  • μειωμένη δραστηριότητα, υπνηλία
  • διέγερση ή σπασμοί
  • επανεμφάνιση του πυρετού ή επιδείνωση του βήχα ύστερα από βελτίωση των συμπτωμάτων της γρίπης καθώς και ενδεχόμενη επιδείνωση υποκείμενου χρόνιου νοσήματος (καρδιολογικού, αναπνευστικού, διαβήτη κλπ.)

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) με αφορμή τα κρούσματα (που είναι πολλά σε όλο τον κόσμο) προειδοποιεί και προτρέπει τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα παιδιά και τα βρέφη (που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό) θα πρέπει να εμβολιαστούν «το συντομότερο δυνατό», δεδομένου ότι ο ιός εξακολουθεί να βρίσκεται γύρω μας.

antimetopisi-gripi-paidia.jpg

Εμβολιασμός κατά της γρίπης

Τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω συνιστάται να κάνουν το ετήσιο εμβόλιο κατά της γρίπης. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών —ιδιαίτερα εκείνα κάτω των 2 ετών— διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρές επιπλοκές που σχετίζονται με τη γρίπη.

Το εμβόλιο της γρίπης είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο να αρρωστήσουν με γρίπη τα παιδιά σας και να αναπτύξουν οποιοδήποτε ανεπιθύμητο σύμπτωμα, όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Επιπλέον, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης μπορεί επίσης να μειώσει την εξάπλωση της γρίπης σε άλλους.

Τι ισχύει για τα μωρά κάτω των 6 μηνών;

Το εμβόλιο είναι η καλύτερη προστασία έναντι του ιού της γρίπης και συστήνεται σε όλες τις εγκύους και σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Μέσω του εμβολίου παράγονται αντισώματα έναντι του ιού της γρίπης τα οποία προστατεύουν όχι μόνο την εγκυμονούσα από το να νοσήσει σε πιθανή μελλοντική έκθεση στον ιό της γρίπης αλλά επίσης μπορούν να περάσουν, μέσα από την κυκλοφορία του αίματος και του πλακούντα, στο έμβρυο προστατεύοντάς το έως και 6 μήνες μετά την γέννησή του.

Τα νεογέννητα έχουν ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός των εγκύων μιας και είναι ο μόνος τρόπος να προστατεύσουν τα μωρά τους.

Τα μωρά μικρότερα των 6 μηνών είναι πάρα πολύ μικρά για να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

Επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας και ρωτήστε τον τυχόν απορίες που έχετε για τον εμβολιασμό του παιδιού σας έναντι του ιού της γρίπης.

ΠΗΓΗ: mothersblog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?