5 τραγικά πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν πλένεις τα σεντόνια

Istock 1443052850
Κοινοποίηση

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα κλινοσκεπάσματα πρέπει να πλένονται ιδανικά κάθε εβδομάδα και αυτοί είναι οι πιο βασικοί λόγοι. 

Αλήθεια, πόσο συχνά πλένεις τα κλινοσκεπάσματα σου; Διότι κακά τα ψέματα πολλοί είναι εκείνοι που μπορεί να παραγκωνίζουν την εν λόγω συνήθεια, ειδικά αν μένουν μόνοι. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί προειδοποιούν για τις δυσάρεστες συνέπειες του να αμελούμε το πλύσιμο για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Οι γκουρού του στρώματος στο WinstonsBeds ισχυρίστηκαν ότι θα πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια σας κάθε εβδομάδα, ώστε να αποφεύγουμε τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος, της βρωμιάς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, σοκάρει το γεγονός ότι μόνο το 28% των Βρετανών αλλάζουν τακτικά κλινοσκεπάσματα, που σημαίνει ότι το 72% των ανθρώπων δεν το κάνει -παρά το γεγονός ότι είμαστε στο κρεβάτι κατά μέσο όρο 56 ώρες σε μια εβδομάδα.

Η αποτυχία του project «αλλάζω τακτικά σεντόνια» μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος κάτι που σημαίνει ότι τα ακάρεα της σκόνης μπορούν να παγιδευτούν στο κρεβάτι μας. Ακόμη, η συσσώρευση ιδρώτα και ελαίων μπορεί να φράξει τους πόρους, που σημαίνει ότι μπορεί να εμφανιστούν εξανθημάτων στο σώμα και φυσικά στο πρόσωπο, αναφέρει το Teesside Live.

Η Rebecca Swain, ειδικός σε στρώματα από την WinstonsBeds, είπε: «Το να περνάς όλο αυτό το χρόνο στο κρεβάτι οδηγεί σε συσσώρευση ιδρώτα, νεκρών κυττάρων του δέρματος και άλλων βακτηρίων, γι’ αυτό είναι σημαντικό να πλένεις τα κλινοσκεπάσματα μία φορά την εβδομάδα, αν είναι δυνατόν.

Είναι σοκαριστικό να ακούς πόσο λίγοι άνθρωποι πλένουν τα σεντόνια τους και γι’ αυτό έχουμε μοιραστεί πέντε δυσάρεστα πράγματα που μπορεί να συμβούν αν κοιμάσαι στο ίδιο κρεβάτι για πολλή ώρα. Όχι μόνο μπορείς να καταστρέψεις το κρεβάτι σου, αλλά μπορεί επίσης να σε κάνει πιο επιρρεπή για εξάρσεις ακμής στο σώμα καθώς και για την πρόκληση αλλεργιών».

Τι αποφεύγουμε λοιπόν, πλένοντας τακτικά τα σεντόνια μας;

Κατεστραμμένα σεντόνια και στρώμα

Αν αφήσουμε τους λεκέδες από τον ιδρώτα και το σάλιο να μένουν καιρό άπλυτοι, θα είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν σχολαστικά και παράλληλα η διάρκεια της ζωής του στρώματος θα μειωθεί σημαντικά ενώ είναι άκρως ανθυγιεινό διότι παγιδεύονται άσχημες οσμές και βακτήρια.

Δερματικά ξεσπάσματα

Η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, του ιδρώτα και των ελαίων είναι ένα ευνοϊκό έδαφος για βακτήρια που μπορούν να φράξουν τους πόρους στο σώμα και το πρόσωπό μας, οδηγώντας σε περισσότερα ξεσπάσματα και ακμή. Αυτό μπορεί επίσης να ερεθίσει δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα που σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος κνησμός και το δέρμα είναι περισσότερο ερεθισμένο.

Πυροδότηση αλλεργιών

Τα ακάρεα σκόνης και άλλα βακτήρια μπορούν να πυροδοτήσουν αλλεργίες και άσθμα. Τα άτομα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα μπορεί να διαπιστώσουν ότι η αναπνοή αυτών των αλλεργιογόνων οδηγεί σε βήχα και συμφόρηση την επόμενη μέρα.

Νεκρά κύτταρα του δέρματος και ακάρεα σκόνης

Όταν δεν πλένουμε τα κλινοσκεπάσματα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το σώμα αρχίζουν να συσσωρεύονται στα σεντόνια. Τα ακάρεα της σκόνης τρέφονται με νεκρά κύτταρα του δέρματος, καθιστώντας έτσι το κρεβάτι το τέλειο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν.

ΠΗΓΗ: QUEEN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?