Sex therapy: 8 tips από τους ειδικούς για να ξυπνήσει ξανά το πάθος στην κρεβατοκάμαρα

Sex Therap Therapi 1536x1024
Κοινοποίηση

Με λίγη προσπάθεια και ακολουθώντας tips που προτείνουν δύο διαπιστευμένες sex therapists, το πάθος στη σχέση μπορεί να σωθεί

Είναι πικρή διαπίστωση ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος της αγάπης όσο και εχθρός του πάθους. Νομοτελειακά σχεδόν, ο υδράργυρος στις σχέσεις αρχίζει κάποια στιγμή να «πέφτει», φτάνοντας ενίοτε σε επίπεδα πολικού ψύχους. Και είναι τότε που οι σύντροφοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα αναθερμάνουν κάπως τη σχέση τους ή απλώς θα υποδύονται τους Εσκιμώους. Μήπως όμως το δίλημμα δεν ευσταθεί και, παριστάνοντας τους κατοίκους των πάγων, θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν το πάθος τους;

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Women’s Health, η Janet Brito, PhD, πιστοποιημένη sex-therapist και ιδρύτρια της Σχολής Σεξουαλικής Υγείας στη Χονολουλού (Χαβάης), η απάντηση στο ερώτημα θα ήταν μάλλον «ναι», αφού τα παιχνίδια ρόλων μπορούν να ανανεώσουν την ερωτική ζωή του ζευγαριού, ακόμη και με σενάρια λιγότερο ευφάνταστα, όπως οι σύντροφοι να παριστάνουν τους αγνώστους που βγαίνουν το πρώτο τους ραντεβού.

Αν νιώθετε και εσείς το κλίμα στην κρεβατοκάμαρα ψυχρό αλλά τα παιχνίδια ρόλων σας ξενίζουν, ίσως βρείτε ενδιαφέρον κάποιο άλλο από τα παρακάτω tips των sex-therapists για αναθέρμανση της σχέσης:

1. Δοκιμάστε το ξενοδοχείο

Τα ξενοδοχεία είναι δανική επιλογή για ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση ή με παιδιά, εξηγεί στο Women’s Health η Wendasha Jenkins Hall, PhD, sex educator και ερευνήτρια με έδρα την Ατλάντα, αποτελώντας ένα μέρος όπου οι έγνοιες του νοικοκυριού δίνουν τη θέση τους σε σεξουαλικά αισθήματα.

2. Εναλλαγή στάσεων

Η εναλλαγή στάσεων ή και η δοκιμή νέων που δεν είχατε ποτέ επιχειρήσει, διώχνουν τη ρουτίνα και σώζουν τη σεξουαλική ζωή από τη ανία, εξηγεί η Δρ Jenkins Hall. Μπορείτε να εμπνευστείτε διαβάζοντας για για την «άγνωστη» στάση του σεξ που τελικά όλοι έχουν δοκιμάσει ή για τις στάσεις που φέρνουν (και) την ευτυχία.

3. Χρησιμοποιείστε sex toys

Η ίδια συστήνει επίσης τη χρήση ερωτικών βοηθημάτων για να γίνει ο τομέας του σεξ πιο πικάντικος. «Τα σεξουαλικά παιχνίδια δεν έχουν σκοπό να ανταγωνιστούν ή να αντικαταστήσουν τους συντρόφους, αλλά κυρίως να ενισχύσουν αυτό που κάνετε» εξηγεί η ειδικός, χαρακτηρίζοντας την προσθήκη νέων στοιχείων «κλειδί» για την ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

4. Πείτε «ναι» στο sexting

«Τα πονηρά μηνύματα είναι ένας τέλειος τρόπος για να απογειώσετε τη σεξουαλική σας ζωή» δηλώνει η Jenkins Hall, προτείνοντας την ανταλλαγή τους όταν οι σύντροφοι είναι μακριά ή ακόμα και στις δουλειές τους. Όπως εξηγεί, πρόκειται για έναν τρόπο προγραμματισμού του σεξ που αυξάνει τον ενθουσιασμό μέσα από την προσμονή για το τι θα συμβεί όταν συναντηθούν.

5. Παίξτε με τις θερμοκρασίες

Ένα παγάκι που γλιστρά σαν χάδι στο σώμα του συντρόφου, το απαλό φύσημα στα χέρια ή τον λαιμό του άλλου με αργές, βαθιές εισπνοές και εκπνοές, φέρνουν μια νέα σωματική αίσθηση στο σεξ, πρωτόγνωρη για πολλά ζευγάρια.

6. Μιλήστε για όσα αισθάνεστε

Εάν κατά τη σεξουαλική πράξη βιώνετε πόνο ή αρνητικά συναισθήματα, θα πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια ειδικού. Σύμφωνα με τη Δρ Jenkins Hall, είναι κάτι σύνηθες σε περιπτώσεις με ιστορικό τραύματος και η λύση δεν μπορεί να δοθεί από τον σύντροφο, στον οποίο ωστόσο θα πρέπει να επικοινωνήσετε τι αισθάνεστε. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όσα έχετε συζητήσει με τον επαγγελματία ψυχικής υγείας, πρέπει μαζί να προχωρήσετε σε αναγκαίες αλλαγές στη σεξουαλική σας ζωή.

7. Δοκιμάστε γιόγκα πριν το σεξ

Λίγη γιόγκα πριν από το σεξ μπορεί να αποφορτίσει από το στρες της ημέρας ώστε να μπορέσετε να μπείτε ευκολότερα σε ερωτική διάθεση. «Όταν είσαι σε αρμονία με τον εαυτό σου και έχεις καθαρό σώμα και μυαλό, αυτό μπορεί βγει και στην κρεβατοκάμαρα» αναφέρει η Δρ. Η γιόγκα μπορεί να διδάξει πώς να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του σώματός σας και του σώματος του συντρόφου σας, κάτι που με τη σειρά του θα κάνει το σεξ πιο ευχάριστο.

ΠΗΓΗ: YGEIAMOU

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?